We parkeerden de auto aan de kerk van het dorpje Solwaster. Weetje: (In 1981 ! weliswaar)  uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van België. In het dorp staan een aantal knap gerestaureerde boerderijen uit de 19e eeuw. De wandeling begint in het lager gelegen bos waar je de rivier De Statte oversteekt. La Statte: sauvage et pittoresque son rocher, ses legendes! Met deze veelbelovende quote begonnen we aan wandeling 57 (blauw*), 9km in totaal. Met de buggy kan je hier niet veel betekenen maar geen probleem voor de kleine neefjes. Ze hadden er zin in! Ze klommen samen met onze boys over de rotsen, liepen over de (open, dus handje vasthouden!) bruggetjes, langs de struikjes met bosbessen. Andere hoogtepunten en dat mag je letterlijk nemen: de top van rots van Bilisse, de Cascade des Nutons en een (houten) uil en arend!  Toppertje deze wandeling.

Goed om te weten :

 

2 thoughts