Helemaal in het Zuiden van België kan je dit natuurfenomeen gaan verkennen.  De regen heeft een kuil van 100 meter lang en 20 meter breed uitgesleten. Je kan via de zijkant in de kuil wandelen en tussen de grillige rotsformaties lopen. De locatie heeft iets weg van een filmset. Je kan je hier gemakkelijk een paar vechtende ridders inbeelden waarvan er één uiteindelijk het onderspit moet delven en te pletter stort in de diepte. Opletten geblazen, zeker als de rotsen glad zijn.

Er zijn twee gemarkeerde wandelroutes in deze omgeving of je kan de auto parkeren aan de picknickplek en van daar nog een minuutje wandelen tot aan de Fondry. 

 

Goed om te weten:

  • Adres en parking : 5670 Viroinval
  • Wandelroutes :
    • geel 7,7 km : start aan de kerk Nismes route
    • rood 4 km
  • Handige info kan je hier downloaden