De kinderen hebben zich helemaal uitgeleefd in dit SPEELBOS. Toffe nieuwe spelelementen maken de (blauwe) “bosbewonersroute” (2.4km) een gevarieerde en fijne wandeling. Onderweg zitten tal van (houten) dieren verstopt: 100% garantie om een wolf, everzwijn of uil te zien! Het is amper een stukje om, om ook eens door de bomen te wandelen. De nieuwe fietsbrug laat “fietsen door de bomen” toe, maar wandelen gaat dus zeker even goed! Het kunstwerk De Boom in van Will Beckers staat bij knooppunt 216 (rode route loopt hier langs)

De oranje route op maat van iets oudere kids/volwassenen is digitaal te volgen (zie link onder) via QR codes.

Goed om te weten

  • Adres en parking : Startpunt vanaf Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel
  • Wandelroutes (zeer goed aangegeven!) 10/10 voor de heldere markering van de wandelroutes! Je kan een route volgen of de knooppunten noteren en zo een wandeling uitstippelen. De infoborden staan vlakbij de parking.
    • Blauw: Bosbewonersroute*: 2,4 km (aanrader!, buggyproof)
    • OranjeDigitale wandeling: 6,4 km
    • Rood: 10,2 km
  • Website: Bosland
  • Toiletten: bij het Bosmuseum, aan de start van de wandelingen.