We zijn hier al een keertje geweest, ergens op een druilerige herfstdag, maar toen was het mooiste deel te drassig, de vlonderpaadjes ondergelopen en dat stuk dus helemaal ontoegankelijk.  De weergoden zijn ons in deze bijzondere tijd wel heel goed gezind dus we willen dit natuurgebied opnieuw verkennen. Eerst fietsten we tot aan het beginpunt van de route.  Er zijn verschillende routes en we volgden de tip van Tineke, rood 5km. Flinn wist ons onderweg een resem weetjes en mopjes uit National Geographic Junior magazine te vertellen: De neushoornkever is in feite sterker dan een olifant. Die kever tilt zijn gewicht 850 keer! Wat is bruin en drijft in de rivier ? Een choco-dil! Door de frisse lentekleuren en de rust hier zouden we bijna vergeten dat dit ooit een onderdeel van de KW stelling was. Net achter een bunker werken schaapjes als grazers. De schaaphoeder dit met water langskwam, vroeg “of diene blauwe niet wou helpen?”. Natuurlijk was Tiebe bereid!

 

Goed om te weten :