Om ons gemakkelijk te kunnen oriënteren en te navigeren door deze stad, hadden we op voorhand de Rotterdam app gedownload. Hoewel het soms vervelend is om een resem apps te moeten proberen om dan vast te stellen dat ze uiteindelijk toch geen meerwaarde bieden, was deze geweldig handig. We volgden de streetart route en die bracht ons natuurlijk langs verschillende kleurrijke werken maar ook langs de kubushuisjes, de markthal en de lijnbaan.

Op het programma stond ook het museum Booijmans- Van Beuningen omdat we het kunstwerk van Yayoi Kusama’s (Infinity Mirrored Rooms) niet echt hadden kunnen ‘ervaren’ toen we in The Broad in L.A. waren. Deze keer lukte het dus wel.

Niet dat we enige commerciële belangen hebben, toch even vermelden dat er heerlijk lekkere ijsjes zijn bij De Ijsmaker in de hippe Witte de Withstraat , sowieso een leuke buurt met eetadresjes en winkeltjes