Tijdens een boeiende taxirit in Maleisië vertelde de chauffeur ons.” When you travel, you check the Google. If the Google gives good reviews, you go”. Dat is in feite ook onze filosofie en meestal kloppen de bijdrages van de Google Guides wel. Dus ondanks het druilerige weer reden we naar het Landschaftspark Duisburg-Nord, volgens Google 4.6 sterren! Het is een voormalig hoogovencomplex dat is omgebouwd tot een openbaar park. Voor de urbex/industriële fotografie fanaten een toffe plek. De regen en desolate sfeer pasten bij de vergane glorie van deze oude metaalfabriek. ’s Avonds is de locatie helemaal verlicht, dat moet ook bijzonder zijn. Jammer dat we niet zo lang konden blijven. De toegang is vrij, parking gratis. Wie niet al te veel hoogtevrees heeft, kan klimmen op de klimmuren van de oude ertsbunkers of de trappen op van hoogoven 5.  Het platform op 70 meter hoogte geeft een mooi uitzicht op de omgeving. De Route Industriekultur met andere gelijkaardige locaties voegen we meteen toe aan onze to-do list!

Goed om te weten :

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s