Ken je die reclameslogan:  “Even Apeldoorn bellen.” ? Grappige situaties waarbij iemand iets van gigantische pech ervaart, maar de verzekeraar belooft gelukkig wel helpen. Wij maakten iets soortgelijks mee. Tijdens ons verblijf in de Veluwe reed Flinn iets te enthousiast met zijn fiets en brak hierbij zijn been. We hebben een hele dag in het ziekenhuis in Apeldoorn doorgebracht. Zijn been werd ingegipst (is dat een werkwoord?) tot bijna aan de lies. Hoe we daar mee verder moesten… Gelukkig waren er in het nationaal park van de Hoge Veluwe elektrische rolstoelfietsen ter beschikking. Wat een service , met dekentje en al.

Goed om te weten :

  • Adres en parking: Er zijn verschillende entrees in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen
  • Officiële website : NP Veluwe
  • Je kan met de eigen auto het park in (een toeslag) en via de verbindingswegen tussen de drie ingangen door het park rijden. Of vanaf één van de vele fietsenstallingen een gratis Witte Fiets te pakken. Nabij alle drie de ingangen, het bezoekerscentrum en het Kröller-Müller Museum bevinden zich deze fietsenstallingen, waar iedereen een fiets kan pakken en het park mee kan verkennen. Bakfietsen, rolstoelfietsen ook te huur bij de fietsenwerkplaats gelegen in het centrum van het Park.
  • Entreeticket met of zonder toegang tot Museum Kröller Möller zie website