Wie houdt van moeder natuur moet gewoon naar Noorwegen. De fjorden, watervallen, bergen maakten deze roadtrip zo mooi en gevarieerd.  Wat het land ook een heel fijne reisbestemming maakt, zijn de goede toeristische wegen met knap vormgegeven uitkijkpunten.  Onze volledige route kan je hier bekijken. Op deze blogpost nog enkele praktische tips voor Noorwegen.

De route langs de touristische wegen of scenic routes kan je gemakkelijk via deze tool uitstippelen. Wij hadden op voorhand de handige kaartjes met genummerde viewpoints van deze site gehaald en ze hebben ons de route wel heel handig gemaakt!

Om niet te veel tijd te verliezen , kozen we voor campings met een “hyt”.  De campings in Noorwegen zijn doorgaans zeer netjes en goed onderhouden. Slaapzak , lakens en wat kookgerei hadden we dus mee van thuis. (Net als wat proviand want Noorwegen is niet zo goedkoop)

En ja , in ons geval was een regenjas en een paar waterdichte wandelschoenen geen overbodige luxe.

Steindalsfossen – Voringsfossen

Voss

Flam – Stegastein viewpoint – Aurlandsvegen

Feigefossen Waterfall

Nigardsbreen

Fjaerland-Lovatnet meer

Brikdalsbreen

Strynnefjellsvegen

Dalsnibba

Geiranger

Flydalsjuvet gorge

Trollstigen

Alesund

Dovrefjell- Snohetta

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie